Emelie och Katerina har båda två råkat ut för våld på krogen.
Emelie och Katerina har båda två råkat ut för våld på krogen. Foto: Matilda Eriksson Rehnberg, Sverigesradio.

Emelie och Katerina blev slagna på krogen

Emelie: Jag fick ett knytnävsslag av en kille rakt på munnen
3:45 min

Stationsgatan i Borlänge. Det är den plats i länet där flest personer blir misshandlade. Ofta handlar det om fylleslagsmål. Men bråk på krogen är vardag på fler ställen.

Att folk blir misshandlade på krogen händer nästan varje helg berättar 25- åriga Emelie och Katerina som båda två råkat ut för det här på krogar i Avesta.

– Det är alltid någonting, litet eller stort. Jag tänker att oftast så är det alkohol eller droger inblandat. Folk har med sig vapen in på krogen också, knivar och knogjärn, det tycker jag är lite läskigt, berättar Emelie och Katerina.

P4 Dalarna har tagit ut siffror från polisen som visar på vilka platser i varje kommun som flest personer blir misshandlade på. Av de tio platser i länet där flest fall av misshandel har anmälts är majoriteten platser där folk och alkohol är den gemensamma nämnaren säger kommunpolisen Erik Gatu.

27 anmälningar om misshandel på Stationsgatan i Borlänge hittills i år, och 14 anmälningar på korsande Borganäsvägen gör centrala Borlänge till den plats i länet som flest personer anmäler att dom blir misshandlade på. Centrala Ludvika ligger inte långt efter med totalt 31 anmälningar och på Sälfjällstorget i Malung-sälen är det 21 anmälningar hittills i år.

Här har flest fall av misshandel anmälts:

1. Stationsgatan, centrala Borlänge. 27 st

2. Sällfjällstorget, Sälenfjällen Malung-Sälen. 21 st

3. Betesgatan, Bullermyren Borlänge. 19 st

4. Kornstigen, Tjärna ängar Borlänge. 17 st

5. Åsgatan, centrala Falun. 16 st

6. Carlavägen, centrala Ludvika. 16 st

7. Storgatan, centrala Ludvika. 15 st

8. Trängslet, skjutfält/asylboende i skogen Älvdalen. 15 st

9. Borganäsvägen, centrala Borlänge. 14 st

10. Järnvägsgatan, centrala Orsa. 13 st

 

* Siffrorna gäller från 1 jan till 11 okt 2016. Misshandelsfallen kan ha skett både inom- och utomhus. Totalt antal anmälda misshandelsfall i Dalarna för samma period är 1564 stycken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".