Gagnef
Foto: CartoDB. Montage: Helena Broström.

Nytt förslag om skatten i Gagnef

Den planerade skattehöjningen i Gagnef blir troligen inte lika stor som de styrande politikerna pratat om tidigare i år, 29 öre istället för 49 öre.

Förslaget var först att höja kommunskatten med 49 öre, men nu ser det ut som om det räcker med en höjning på 29 öre, alltså nästan en halvering av höjningen.

Det här efter att kommunen har haft möte om budgeten och sett att det går att spara in fyra miljoner kronor på löner, lokaltrafik och avskrivningar.

Den politiska majoriteten i Gagnef föreslår alltså en skattehöjning på 0,29 procent till 23,01 procent av beskattningsbar hundralapp. Det betyder en skattehöjning på cirka 60 kr i månaden för en medelinkomsttagare.

I morgon (tisdag) har kommunstyrelsen extra möte om detta och på torsdag tar politikerna slutligt beslut i kommunfullmäktige.

Om höjningen stannar vid 29 öre får Gagnef inte den högsta kommunskatten i Dalarna. Malung-Sälen kommer att ha en en något högre skattesats, 23,04.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".