Sverigedemokraten Anna Hagwall och SSU Dalarnas ordförande Sofie Eriksson.
Sverigedemokraten Anna Hagwall och SSU Dalarnas ordförande Sofie Eriksson. Foto: Roger Wikström/TT/Sveriges Radio Dalarna

Anna Hagwall (SD) om Trump: Han är en sund nationalist

3:31 min

Het debatt mellan Sverigedemokraternas riksdagsledamot Anna Hagwall, från Rättvik, och Sofie Eriksson, ordförande för SSU i Dalarna. Sofie Eriksson menar att Trump är rasist och sexist, medan Anna Hagwall menar att det är en felaktig bild uppmålad av media.

– En sund nationalism som han förespråkar och en verklig och bra industri-, och näringspolitik är varför jag hoppas och tror på honom, säger Anna Hagwall.

Donald Trump har uttalat saker som att många mexikaner är våldtäktsmän och sagt nedsättande saker om kvinnor. Men det bekymrar inte Anna Hagwall.

– Det är inte det som är det viktigaste, utan vad han vill med Amerika och det han vill göra för sitt folk. Det där är bara att förvirra hans väljare för att de inte ska välja honom, det är ett medialt villospår, säger Anna Hagwall 

Sofie Eriksson, ordförande för SSU i Dalarna, har följt presidentvalet på plats i Washington i USA och hon är förfärad över resultatet.

– Det här är en man som, i ett land där ojämlikheterna är extrema, vill sänka skatten för de rika, avskaffa företagsskatten, ha inreseförbud för muslimer, göra det förbjudet för HBTQ-personer att gifta sig och som tror att klimathotet är en bluff, säger Sofie Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista