Kopparstadens hus blir seniorboende
1 av 2
Foto: P4 Dalarna.
Pernilla Wigren
2 av 2
Pernilla Wigren, vd för Kopparstaden, säger att anledningen till att man säljer är för att kunna finansiera nyproduktion. Foto: Eva Rehnström.

Kopparstaden säljer 454 lägenheter i Bojsenburg

Pernilla Wigren, vd Kopparstaden: Falun växer och vi har över 18 000 som står i kö för att få lägenhet
3:01 min

Det kommunala bostadsbolaget Kopparstaden i Falun ska sälja 454 lägenheter i området Bojsenburg. Det beslutade styrelsen i går.

Kopparstaden vill bygga nya bostäder och det är anledningen till att lägenheterna i Bojsenburg nu ska säljas. Motivet är att få in pengar så att nya lägenheter kan byggas.

– Vi har över 18 000 i vår bostadskö och inflyttningen ökar så det är klart vi måste öka nyproduktionstakten. Just nu färdigställs 115 nya lägenheter på Gruvriset. Uthyrningen pågår för fullt och troligtvis är allt uthyrt redan till årsskiftet, säger Pernilla Wigren vd för Kopparstaden i ett pressmeddelande.

På måndag kommer bostadsbolaget att ha ett informationsmöte för hyresgäster som berörs av försäljningen.

– Vår erfarenhet är att en försäljning väcker många frågor, det allra viktigaste att förmedla är att alla får bo kvar med samma hyresavtal som idag och att det inte handlar om ombildning till bostadsrätter, säger Wigren. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".