Clas Jacobsson (M)
Omkomne Clas Jacobsson (M). Foto: Helena Broström.

Åtalas för vållande till politikers död

Reportern: Bilen slungas upp på taket på Clas Jakobssons bil
1:26 min

En person åtalades idag vid Attunda tingsrätt i norra Stockholm misstänkt för flera brott, bland annat för vållande till politikern Clas Jakobssons död.

I dag kom åtalet efter bilolyckan på E4-motorvägen inom Sollentuna kommun 27 mars i våras, där moderatpolitikern Clas Jakobsson från Borlänge omkom.

Det är en 23-årig man som åtalas. Han är misstänkt för vållande till annans död, vållande till kroppsskada grovt brott, grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik och olovlig körning.

Mannen körde bil utan körkort och var narkotikapåverkat vid tillfället. Hastigheten var hög och mannens riskfyllda körbeteende resulterade i att hans bil körde in i den bil där Clas Jakobsson var passagerare.

Av kollisionen slungades mannens bil upp i luften och hamnade ovanpå bilen med Jakobsson. Föraren i den bil som påkördes skadades allvarligt.

Mannen erkänner rattfylleribrottet, men nekar till övriga anklagelser.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".