Gustaf Norén
Gustaf Norén med två av sina fyra barn. Foto: P4 Dalarna.

Musikerns känga till pappor: Lättare att jobba än vara hemma!

Gustaf Norén: Då handlar det om att vara lat!
2:46 min

Män vill hellre vara på jobbet än hemma för att det är lättare att vara på jobbet där de har kontroll. Det säger musikern Gustaf Norén från Borlänge.

Gustaf Norén från Borlänge har jobbat med musik i många år, och gör så fortfarande. Han är också fyrabarns-pappa och ger här sitt sätt att se på att kombinera jobb med familjelivet.

– Familjen tar inte tid, det är ett modernt sätt att se på världen. Det ger tid snarare, det ger en möjlighet. Och om man säger att något tar tid så är det ju i förhållande till något annat, det tar tid för att du vill göra något annat. Då är det ju din vilja det är fel på, säger Gustaf Norén, och fortsätter:

– Det finns män som hellre är på jobbet än hemma, för de har mer kontroll på jobbet än hemma. Det blir lättare för dem att vara jobbet än hemma. Då handlar det om att vara lat och inte orkar ta itu med de problem som finns här i världen.

Sagt om detta på vår sida på Facebook:

Jag tror detta handlar om ekonomin. För de flesta. Om mamman tjänar mindre än pappan så stannar mamman hemma.

Jag tror att de pappor som VILL vara hemma med barnen, är det! De som inte är det, vill helt enkelt inte eller tycker det är besvärligt. Ja lathet helt enkelt. Det har inget med ekonomi att göra.

Det är väldigt onyanserat och skylla det på lathet och manlig ovilja. Med jämnställda löner stannar troligen fler pappor hemma.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".