Zorn i svart och vitt

Den 15 maj öppnas årets sommarutställning på Zornmuseet i Mora. Utställningen som bär namnet "Zorn i svart och vitt" handlar om Anders Zorn som etsare.
Anders Zorn betraktas som den mest betydande av svenska grafiker. Hans etsningar är väl kända både i Europa och i USA. I utlandet har de senaste åren flera utställlningar förekommit som visat enbart hans grafiska verk, den senaste på Kupferstichkabinett i Berlin i år. Sommarens utställning på Zornmuseet är kanske den mest ambitiösa som någonsin gjorts där. Den visar konstnärens etsningskonst från de eventuella förlagorna till det färdiga bladet. Zorn gjorde närmare 300 etsningar, men det är få av dem som tillkommit utan någon förlaga. Ofta använde han sig av ett av honom själv tidigare utfört konstverk, antingen i akvarell eller olja. Ett flertal gjordes också med fotografier som förlaga. Utställningen som öppnas den 15 maj visas till 14 september, och till den utges även en bok som behandlar Zorns grafiska konst.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".