Praliner
1 av 2
Nils Österström från Mora och hans pralin gjord på mjölmaskpulver blev ett av de vinnande bidragen i tävlingen framtidens mat som ägde rum förra veckan. Foto: Privat.
Nils Österström.
2 av 2
Nils Österström. Foto: Martin Eriksson / Sveriges Radio.

Han prisas för sina praliner gjorda på mask

Nils Österström: Den har stora möjligheter
2:04 min

Nils Österström från Mora och hans pralin gjord på mjölmaskpulver blev ett av de vinnande bidragen i tävlingen Framtidens mat som ägde rum förra veckan.

Tävlingen går ut på att laga en maträtt där proteinet kommer från en alternativ källa, alltså inte kött. Och i tävlingen kom Nils Österström på en fjärde plats. Det vinnande bidraget blev en kräm på lupin.

– Det känns riktigt bra, det är en bra möjlighet för oss att gå vidare med vår råvara, säger han.

Nils Österström och hans företag fick tidigare en halv miljon kronor i statliga utvecklingspengar av Vinova för att ta fram en protoyp på ett livsmedel baserat på mjöllarver.

Fråga

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".