Vansbrosimningens chef, Jan Palander och Anna Lundh från organisationen Folk i Rörelse, en svensk klassiker.
1 av 2
Vansbrosimningens chef, Jan Palander och Anna Lundh från organisationen Folk i Rörelse, en svensk klassiker. Foto: Stefan Ubbesen.
Torbjörn Svensk från Bollnäs Simsällskap och Christina Sandin, simkunnighetsansvarig vid Svenska Simförbundet.
2 av 2
Torbjörn Svensk från Bollnäs Simsällskap och Christina Sandin, simkunnighetsansvarig vid Svenska Simförbundet. Foto: Stefan Ubbesen.

Vansbrosimningen vill sprida simprojekt för nyanlända

Vansbrosimningens chef: Målet är att alla är simkunniga
0:44 min

Vansbrosimningen och Vansbro kommun vill att alla Sveriges kommuner att inspireras av det simprojekt som Vansbrosimningen hade för nyanlända i våras.

Simning ska vara tillgänglig för alla. Det tycker Vansbrosimningen och Vansbro kommun som nu vill att alla Sveriges kommuner ska inspireras av det simprojekt som Vansbrosimningen hade för nyanlända i våras.

– Målet är att alla är simkunniga, att så många som möjligt ska känna sig trygga när man stoppar tårna i vattnet, säger Vansbrosimningens Janne Palander.

Drunkningsolyckorna har ökat jämfört med föregående år och enligt Livräddningssällskapet beror det bland annat på att simkunnigheten har blivit sämre. Många nyanlända kan inte simma. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".