Mora tingsrätt
Foto: Anna Lindgren.

Åklagaren yrkar på livstids fängelse i Idremordet

Åklagaren: Det finns ingen okänd gärningsman
1:35 min

Livstids fängelse för mord. Det yrkar åklagare Gun-Britt Ström att den 29-årige man som står inför rätta i dag misstänkt för att ha mördat en 25-årig man i Idre i maj i år ska dömas till.

Den åtalade nekar till brott, trots att det finns ett inspelat samtal mellan honom och mordoffret där han pratar om att döda, och trots att DNA från honom hittats under mordoffrets naglar.

Han har hävdat att en okänd man kom till festen på småtimmarna när det i övrigt bara var han och den nu döde 25-åringen kvar men det hävdar åklagare Gun-Britt Ström är lögn.

– Det finns ingen okänd gärningsman som har dykt upp och gömt sig på toaletten, säger hon under slutpläderingen i rätten. 

Mannens försvarsadvokat, Catharina Wikner, anser dock att åklagaren inte utom rimligt tvivel lyckats bevisa att 29-åringen är skyldig och att den okände man som 29-åringen berättat om kan vara den skyldige.

Enligt SVT Dalarna blev den misstänkte 29-åringen frisläppt efter rättegången i väntan på dom. Domen kommer den 2 december.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".