Anna Torsgården som är projektledare för Dalarna Science Park.
Anna Torsgården som är projektledare för Dalarna Science Park. Foto: Stefan Ubbesen/Sveriges Radio

Dalarna får ett eget regionalt exportcenter

Anna Torsgården, projektledare: Vi är jätteglada att Dalarna är utpekat
1:02 min

Regeringen vill stärka den svenska exporten och som ett led i det inrättar man så kallade regionala exportcenter i sex svenska regioner. Ett av dem är i Dalarna.

– Vi är jätteglada att Dalarna är utpekade som en av sex regioner som får arbeta med det här, säger Anna Torsgården som är projektledare vid Dalarna Science Park i Borlänge.

Tanken med detta är att företagare i Dalarna ska kunna få bättre hjälp att sälja sina produkter ute i världen.

– Syftet är att skapa en dörr in för företag som tycker att det här systemet är svårnavigerat, förklarar Anna Torsgården.

Åttonde december sker en lansering i Dalarna Science Park. Då får företagen möjlighet att träffa myndigheter och affärsrådgivare som jobbar med frågorna. Två företag som lyckats i den här frågan kommer också att finnas på plats.

– Det här blir ett första steg och sen kommer vi försöka hitta en process för hur de utpekade aktörerna i det här kan jobba tillsammans på bästa sätt, säger Anna Torsgården.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".