Maria Danielsson
Maria Danielsson pratar vikten av att vara i rätt tillstånd. Foto: Linda Alvegren.
Maria Danielsson inspirerar

Tillståndet påverkar mer än man tror

Maria Danielsson: Vad händer med resten av frukten om bananen är rutten
2:27 min

Genom att utnyttja våra sinnen, synen, hörseln och känseln kan man se till att hamna i rätt tillstånd. Det menar vår inspiratör Maria Danielsson.

– Det gäller att ankra det momentet när man har alla bitar på plats så att man kan plocka fram det sedan, säger Maria Danielsson. 

Maria Danielsson använder sig av en fruktkorg när hon berättar om tillstånd. På så sätt är det lättare att förstå hur man påverkar andra beroende på hur man själv agerar. 

– Tänk dig att ni har en fruktkorg framför er och så ligger det en rutten banan där. Vad händer med de andra frukterna då, säger Maria Danielsson. 

Ett sätt att öva på att konroller sitt tillstånd är att använda sig av sina sinnen. Synen, hörseln och känseln. På så sätt kan man koppla bilder, dofter och ljud till olika tillstånd. Man ankrar alltså ett tillstånd som man sedan kan plocka fram.

– När man sedan hamnar i ett tillstånd där man inte vill vara då kan man plocka in de här bitarna för att påverka tillståndet, säger Maria Danielsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".