Agneta Kallur i gallerimiljö med hunden Maxie
Agneta Kallur med hunden Maxie i knät. Foto: Stefan Ubbesen/Sveriges Radio

Hon vill satsa på konst och kultur för 55-plussare i i Hjortnäs

Agneta Kallur: Vi ska inviga en ny fas i galleriets historia
1:10 min

I kväll, lördag, bjuds det in till kulturellt glöggmingel i Galleri Hjortnäs handel utanför Leksand. Vi vill veta vad folk vill att vi ska satsa på, förklarar Agneta Kallur, en av arrangörerna.

Agneta Kallur ordnar minglet tillsammans med Märta Kallur och Marie Folkesson – arrangörerna är alltså två före detta kulturchefer i Rättvik och Leksand och en före detta polis tillika erfaren gallerist. 

– Vi har en vision om att vi ska satsa på den grupp i Sverige som är 55 plus och som är intresserad av konst och kultur, säger Agneta Kallur. 

Så det är inte bara i galleriet man kommer att märka av er i framtiden? 

– Nej, vi kommer att hitta på massor av olika saker, och det är det vi vill veta i dag: Vad vill folk ha? De ska få komma med önskemål, för vi vill inte presentera något som ingen vill ha. 

Varför vill ni göra det här? 

– Kultur kan man aldrig få för mycket av.  Vi jobbar ju också tillsammans med Dalarna art trail och kanske utökar det, så vi kan ha en verksamhet året runt. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".