Polisbil, avspärrningsband, utbrunnen bil.
I den utbrunna bilen hittades en människokropp på förarplatsen på en mindre väg i Pungmakarbo, Säter. Foto: Micke Gustafsson/Foto-Mike

Död person hittad i utbrunnen bil i Säter

En person har hittats död i en bil som brann utanför Säter i morse. Polisen har startat en förundersökning om mord, men ingen person är misstänkt för brott.

Det var strax före sju i morse som räddningstjänst och ambulans, efter samtal från allmänheten, larmades till en bilbrand på en mindre väg i Pungmakarbo öster om Säter. Det är oklart om bilen började brinna under färd eller inte.

När branden var släckt hittades en person död inne i bilen, på förarplatsen. Polisen har påbörjat en förundersökning med rubriceringen mord för att utreda vad som ligger bakom branden och dödsfallet.

Ingen person är misstänkt för brott i nuläget, och polisen utesluter inte att branden kan vara en olycka.

Polisen har under söndagsförmiddagen gjort en teknisk undersökning av bilen och tagit den i beslag.

Kroppen har skickats till Rättsmedicinalverket i Uppsala. Den döda personen var på sent på söndagseftermiddagen inte identifierad, även om polisen med hjälp av bilen kan ana vem det rör sig om. Det rör sig inte om någon person som anmälts som försvunnen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".