En skämdump på meddelandet som Almen Bibic la ut på Twitter
1 av 3
Almen Bibic la ut meddelandet från domaren på Twitter.
Almen Bibic och flera spelare på planen
2 av 3
Det var efter att Röglebacken Almen Bibic fått matchstraff för en ful tackling på Leksands Sondre Olden under gårdagens match i SHL, som han fick ta emot otrevliga kommentarer från en domare på sociala medier. Foto: Ulf Palm/TT.
Almen Bibic utvisas
3 av 3
Domaren har fråntagits sina uppdrag och man ska ha möte om hans fortsättning. Almen Bibic, som kommer från Rättvik och har spelat i Leksand tidigare, riskerar avstängning och rättsliga följder för tacklingarna under matchen. Foto: Björn Lindgren/TT.

Bibic påhoppad av domare efter matchstraff

Almen Bibic: En sådan här kan inte åka runt och blåsa i pipan
2:30 min

Du din fega djävla ishockeynolla! Detta och andra otrevligheter skrev en ishockeydomare i Dalarna till Almen Bibic efter gårdagens match i SHL.

Det var efter att Röglebacken Almen Bibic fått matchstraff för en ful tackling på Leksands Sondre Olden under gårdagens match i SHL, som han fick ta emot otrevliga kommentarer från en domare på sociala medier. Domaren skrev bland annat:

Du din djävla fega ishockeynolla, bara för att du inte platsade i Leksand så behöver du väl för fan inte skada spelare från Leksand din djälva kärring.

– Det är en domare som är avlönad av Svenska Ishockeyförbundet, och då tänkte jag att en sådan här kan inte åka runt och blåsa i pipan, säger Almen Bibic, som markerade genom att publicera meddelandet på Twitter.

Ordföranden i Dalarnas ishockeyförbund, Sven-Åke Petters, säger att domarens meddelande var olämpligt.

– Man blir inte förskräckt men som Almen säger, när en domare gör det som ska bedöma andra, det är förkastligt, säger han.

Domaren har fråntagits sina uppdrag och man ska ha möte om hans fortsättning.

Almen Bibic, som kommer från Rättvik och har spelat i Leksand tidigare, straffas av hockeyns disciplinnämnd efter huvudtacklingen mot Leksandsspelaren Niklas Torp i gårdagens match. Straffet blir en avstängning i tre matcher och han ska böta 13 000 kronor.

Almen Bibic tacklade även en Sondre Olden och Martin Grönberg under matchen. Samtliga tre Leksandsspelare fick lämna planen med befarade huvudskador.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".