Misstänkt mordförsök på Tjärna ängar

1:07 min

Två personer knivskars under natten till lördagen på Tjärna ängar i Borlänge och fem män är anhållna för mordförsök.

Det var strax före klockan fyra på natten som polisen larmades om en knivskärning på Tjärna ängar i Borlänge. Två personer fördes till Falu lasarett, en med skador i ansiktet och en i magen. Fem män i 20-årsåldern greps och anhölls senare misstänkta för mordförsök.

– Förhör pågår nu och åklagarkontakt kommer att tas under förmiddagen, sa vakthavande befäl Björn Mattsson på lördagsmorgonen. 

Men redan tidigare under fredagskvällen var det stökigt i området. Vid 18-tiden fick polisen in ett antal samtal om att ett 20-tal personer beväpnade med bland annat påkar och järnrör var på väg från Maserhallen mot Tjärna ängar.

Personerna försökte sedan slå sig in på en adress på Tjärna ängar, men när polisen kom till platsen hade gruppen skingrats. Ingen person greps för tumultet, men polisen har upprättat två anmälningar om grovt hemfridsbrott och skadegörelse.

Vid 01-tiden grep polisen fyra personer efter en husrannsakan i en bil i Borlänge. I bilen hittade polisen stickvapen och baseballträn. De fyra personerna misstänks för försök till grov misshandel och släpptes efter förhör.

– Det är två olika konstellationer men vi kan inte utesluta att det har samhörighet med varandra, säger vakthavande befäl Björn Mattsson.

Kommer ni att ha förstärkt bevakning i Tjärna ängar i kväll och i natt?

– Det undersöker vi om det finns ett behov av.

Polisen har kallat in extra personal på grund av händelserna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista