IBF Faluns landslagsspelare Emil Johansson med tungan rätt i mun.
IBF Faluns landslagsspelare Emil Johansson med tungan rätt i mun. Foto: Ieva Cika/TT

Inget VM-guld till faluspelarna

Sverige hade ledningen med 2-0 och 3-2, men Finland med 4-3 och tog VM-guldet i innebandy 2016. Sex spelare från IBF Falun blev snuvade på guldfest.

Matchen blev jämn. Sverige gick upp i ledning 2-0, men Finland kom tillbaka och kvitterade. I den andra perioden fick Sverige på nytt ett målmässigt övertag när 3-2 prickades in.

Men det blev som vanligt tätt och spännande när det här lagen möts. Finland kvitterade i den tredje perioden och en mållös förlängning tog vid efter ordinarie speltidens slut.

Målvakten (från IBF Falun) Johan Rehn gjorde avgörande räddningar under själva matchen, men i straffläggningen fick han sätta sig i avbytarbåset.

Alexander Galante Carlström gjorde ett av de svenska straffmålen, men det räckte alltså inte

Sex spelare från IBF Falun (Johan Rehn, Thomas Holmgren, Emil Johansson, Alexander Galante Carlström, Rasmus Enström och Johannes Larsson) fick alltså vara med om en trist upplösning på VM-finalen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".