Bild med julgran
1 av 3
1:a platsen i vår bildtävling #dala16 är tagen av Anna Vinterfall. Grattis!
Istappar
2 av 3
På andra plats kommer bilden tagen av Mats Andersson på denna iskonst.
En bild på en ko
3 av 3
Och på tredje plats kommer Anki Arvidssons bild på en ko med en väldigt lång tunga.

Publikens bästa bilder i #dala16 utsedda

Hör fotoexperterna om motiveringen till vinnarbilderna.
4:07 min

Över 400 bilder har under de senaste veckorna kommit in i bildtävligen #dala16. Allt från bilder som visar årets kanske märkligaste stund till årets bästa, eller bara något vackert. Nu har juryn utsett tre stycken vinnare.

För att utse de tre bästa bilderna tog P4 Dalarna hjälp av yrkesfotograferna Helene Sjöstrand och Magnus Stålberg. Idag presenterade dom vinnarna:

– Tredje platsen går till Anki Arvidssons "kobild", som föreställer en ko med en jättelång tunga som förmodligen tänker dricka vatten. Det är en väldigt rolig bild, säger Magnus Stålberg. 

Andra platsen kneps av Mats Andersson med en bild som fotograferna kallar "isglas". 

– Bilden visar en gran som det ser ut som om det har runnit is på, det ser ut ungefär som champagneglas. Naturen är en fantastiskt konstnär i sig själv. Den här bilden har vi aldrig sett förut, sa vi till varandra, säger Helene Sjöstrand. 

Högst upp på prispallen hamnade Anna Vinterfalls julbild.

– Vi såg en jättesnygg bild på en liten tjej som sitter i en fåtölj och så är det en julgran med paket under. Och den är fruktansvärt snyggt komponerad, ljuset är jättesnyggt och samma med redigeringen, säger Helene Sjöstrand. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".