Avesta kommun
1 av 2
Just nu sitter de ledande politikerna i Avesta kommun i ett möte om det här köpet, som har omgärdats av en hel del hemlighetsmakerier. Foto: Kristian Åkergren.
Googles högkvarter i USA
2 av 2
Det har spekulerats i att det är den amerikanska internetjätten Google som vill köpa marken i Horndal. Foto: Marcio Jose Sanchez

Hemligt företag köper mark i Horndal för 33 miljoner

Kommunalråd Lars Isacsson (S): Avestaborna kommer få reda på det så fort det är klart
2:23 min

Avesta kommun säger ja till köp av mark för 33 miljoner kronor i Horndal i Avesta. Kommunen kommenterar dock inte spekulationerna om att att det är internetjätten Google som köper marken.

Idag har de ledande politikerna i Avesta kommun suttit i ett möte om det här köpet, som har omgärdats av en hel del hemlighetsmakerier. Och det blir ett ja till försäljning av marken.

– Vi vill sälja till någon som kommer satsa långsiktigt på att etablera sig och som kommer ha verksamhet som är bra för Horndal och Avesta kommun, säger kommunalrådet Lars Isacsson (S).

Det har spekulerats i att det är den amerikanska internetjätten Google som vill köpa marken i Horndal, men det har kommunen varken velat bekräfta eller dementera.

– De företag som vill etablera sig vill att allt ska vara klart, och vi tycker det är helt ok. När företaget är redo att gå ut så går vi ut och gör det tillsammans, säger Isacsson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".