Anna Hed, Centerpartiet Mora.
Anna Hed, Centerpartiet Mora.

Utökat alkoholförbud ska få bukt med stöket på Noret

Anna Hed (C), kommunalråd: En del är sjukskrivna för att de inte kan sova på nätterna
3:04 min

I Mora ska politikerna i kväll ta beslut om att utvidga alkoholförbudet i Mora-Noret, så att det omfattar även det nya handelsområdet.

Skälet till att man vill utvidga det här alkoholförbudet är att det under en längre tid varit problem med stök och personer som kört omkring i bilar och spelat så hög musik. Det har gjort att boende i närheten inte kan sova på nätterna.

– Det är till och med en hel del som är sjukskrivna för att de inte kan sova på nätterna, säger Anna Hed (C), kommunalråd i Mora.

Anledningen till att man vill utöka alkoholförbudet är för att polisens ska kunna stävja problemen på ett bättre sätt.

– Det underlättar ju för polisen att arbeta och upprätta ordning om det blir tydligare ordningsföreskrifter som gäller hela det här området, säger Anna Hed.

Tror du att det kommer att innebära att problemet blir löst?

– Nej, det tror jag inte. Anledningen till att vi gör det är att det förenklar polisens arbete, och det är ju ett sätt i ett fortsatt arbete att komma till rätta med det här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".