Två händer håller i en mobilkamera.
Den misstänkta praktikanten ska ha filmat med en mobilkamera. Foto: Claudio Bresciani / TT

Elev filmad av praktikant på skola i Mora

Mora kommun har polisanmält ännu ett fall av kränkande fotografering på en av sina skolor. En yngre elev ska ha filmats i duschen av en praktikant.

För bara någon vecka sedan upptäckte skolpersonal i Vika att någon monterat en kamera i ett förråd, riktad mot ett omklädningsrum. Misstankarna riktades snabbt mot en vikarie, som stängdes av omedelbart. Polisen utreder fallet. Kommunen har också sökt igenom alla skolor och förskolor och inte hittat några fler smygfilmande kameror. 

Däremot har nu en elev utsatts för ett annat fall av kränkande fotografering. Detta polisanmäldes i fredags. 

Polisen bekräftar att det handlar om att den misstänkta personen ska ha filmat en elev i duschen, med en mobiltelefon, och sedan lagt ut filmen på sociala medier. I nuläget arbetar polisen utifrån att det är en elev som drabbats. 

Mora kommun uppger att det är en praktikant som har filmat och att personen inte är kvar i verksamheten. Elevens föräldrar är informerade, och föräldramöte med berörda hålls i morgon, tisdag.

Polisen tror inte heller att det finns något samband mellan de två fallen av filmande, skriver kommunen på sin hemsida.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".