Tomtar och Susanna Kallur.
Tomtar och Susanna Kallur. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Kallurs sista vinter som elitidrottare

Sanna Kallur: Känner ett helt annat lugn
17 min

2017 blir Susanna Kallurs sista år som häcklöpare. Bland annat om detta om om varför hon inte tycker om prydnadstomtar berättar hon i Radiosportens julspecial ikväll.

– Jag älskar jul. Men inga tomtar, de kommer inte in hos mig. Förutom den riktiga tomten på julafton. Men inga små röda tomtar. Det blir för plottrigt och jobbigt för mina ögon. Jag satsar på växter, det är min grej, säger hon.

Snart väntar ett träningsläger i Sydafrika för Susanna Kallur, dit följer också treåriga dottern Majken med. 2017 blir Susanna Kallurs sista år som häcklöpare.

Inomhussäsongens stora mål blir EM i Belgrad, men det är fortfarande inte klart om hon kommer att göra en utomhussäsong med sikte på VM i London. En sak är dock säker: det här är Kallurs sista vinter som elitidrottare.

För första gången i hela mitt liv känner jag att det är härligt. Under alla år jag varit skadad har det känts, ganska många gånger, att jag snart måste lägga av. Då har jag fått panik, det har varit så ledsamt att jag inte kunnat begripa. Men nu känner jag ett helt annat lugn, säger hon till Radiosporten.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".