Birgitta Halvarsson i Mockfjärd
1 av 2
Birgitta Halvarsson i Mockfjärd fick en julblomma av P4 Dalarna. Foto: Eva Rehnström.
En blomma
2 av 2
Foto: P4 Dalarna.

En blomma till Birgitta som firar julen ensam

Birgitta: Jag kommer fira julen men jag sitter ju själv
3:45 min

Vi fick ett mail från en kvinna vars syster Birgitta firar jul helt ensam. Därför tog vi med en julblomma och åkte och hälsade på Birgitta som berättar hur det är att vara ensam under julen.

En lyssnare skrev till oss och berättade hur hon upplevde julen. Hon hade nämligen utflugna barn och ingen partner så för henne var julen och andra helger bara ensam och jobbig.

Så därför bad vi er lyssnare att tipsa om någon som skulle fira julen själv och som skulle bli glad av ett besök, och vi fick massor med förslag. Ett av mailen kom från Eva som skrev:

Skulle vilja att min syster fick blomman. Hon är ensamstående med två barn och barnen är hos pappa i jul. Hon brukade åka upp till mamma i Drevdagen och fira jul men lilla mamma gick bort nu i sommar så nu blir hon ensam i jul.

Därför åkte vi hem till kvinnan som heter Birgitta Halvarsson och bor i Mockfjärd, och överraskade henne med en blomma.

– Julen är en stor högtid och jag tycker om julen, men i år känner jag att jag inte vill fira jul. Men jag har ju två barn, och jag ska fram med tomtarna och fram med grejer, men jag tar det på mitt vis, säger Birgitta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".