Ulf Berg
Ulf Berg (M) är kritisk mot sättet som upphandlingen av medierådgivaren Paul Ronge gick till. Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT.

Ledamot: Region Dalarna behöver en ny ordförande

Ulf Berg (M): Har skötts otroligt oprofessionellt!
3:14 min

Efter senaste tidens turbulens inom Region Dalarna, så får nu Region Dalarna hård kritik från flera håll. En av dem är Ulf Berg (M), landstingspolitiker och ledamot i Region Dalarnas direktion, som tycker att det är dags för en ny ordförande.

När Region Dalarna och dess chef Tiina Ohlsson riskerade negativ publicitet, anlitades en av Sveriges mest kända medierådgivare, Paul Ronge.

Beslutet skrevs under av den kritiserade chefen själv och prislappen blev 312 500 kronor för en och en halv veckas jobb, vilket är en timlön på mellan 5 000 och 6 000 kronor.

Nu har det dessutom visat sig att en av de kommunikationsbyråer som Region Dalarna har avtal med, har krishantering som specialkompetens, vilket Region Dalarna hävdade att de inte hade och att det var därför Paul Ronge anlitades.

Upphandlingen av hans tjänster gick inte heller rätt till, enligt Dalarnas tidningar, och det här får nu kritik från flera håll, en av de som är kritiska är Ulf Berg, moderat landstingspolitiker och representant i Region Dalarna.

– Det här har skötts otroligt oprofessionellt, säger Ulf Berg.

Tycker du att vi är något avslöjande bort från att du skulle vilja se en ny ordförande?

– Ja det skulle jag nog inte ha något emot.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".