En varg i snö.
Foto: Valeriy Yurko/TT

Kammarrätten godkänner vargjakten

Kammarrätten i Sundsvall säger ja till licensjakten på varg. Rätten avslår samtliga överklaganden, vilket innebär att länsstyrelsernas beslut gäller.

Licensjakten på varg planeras starta den 2 januari. Fyra länsstyrelser har tagit beslut om licensjakt på totalt 24 vargar. De gäller sex vargar i Dalarna, sex i Gävleborg, sex i Värmland och sex i ett område runt gränsen mellan Värmlands och Örebro län.

Besluten överklagades, men godkändes av förvaltningsrätten i Luleå. Efter nya överklaganden har nu även kammarrätten i Sundsvall godkänt jaktbesluten.

"Vad klagandena anfört och åberopat föranleder inte kammarrätten till annan bedömning än den förvaltningsrätten gjort", skriver rätten i tre likalydande domslut. 

Samtidigt spökar dock fortfarande förra årets jakt i Värmland, som inte blev av men fortfarande är aktuell rent juridiskt och väntar på ett beslut i Högsta förvaltningsdomstolen.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".