Halfvarsson vann precis före Hellner.
1 av 2
Halfvarsson är förkyld. Foto: TT.
Bilden visar Anna Haag, skidåkare från Orsa.
2 av 2
Anna Haag ställer in. Foto: Privat.

Halfvarsson och Haag missar Tour de Ski

Sågmyra SK:s Calle Halfvarsson och Orsabördiga Anna Haag missar Tour de Ski på grund av förkylningar.

Halfvarsson och Haag var två av tolv åkare i den svenska truppen till säsongen upplaga av touren. Nu stoppas de av förkylningar.

– Jag hoppades in i det sista på att kunna starta i touren, men inser nu att jag måste tacka nej, säger Halfvarsson i ett pressmeddelande.

Han drog på sig en förkylning i samband med världscuptävlingarna i Davos tidigare i december och har inte blivit helt frisk sedan dess. Nu väljer han att lägga allt fokus på VM i finska Lahtis istället.

– VM har hela tiden varit mitt största mål i vinter. Med tanke på mina återkommande förkylningar förra året vill jag inte riskera något inför i år. Jag vill jag prioritera VM, säger Halfvarsson.

Anton Lindblad ersätter förkylda Halfvarsson och Evelina Settlin ersätter Anna Haag som vaknade upp med halsont i morse. 

Tour de Ski, som innefattar sju tävlingar på fyra olika orter, inleds med en sprint i fristil på nyårsafton och avslutas med den sedvanliga klättringen i Val di Fiemme den 8 januari.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".