Tomflaskor i en papperskorg i stadsmiljö.
Genrebild. Foto: Anders Wiklund / TT /

Polisen: Oväntat lugn nyårsnatt i Dalarna

Polisen summerar en "oväntat lugn" nyårsnatt i Dalarna. Endast 11 personer omhändertogs för berusning i hela länet och det har varit enbart mindre och snabbsläckta bränder relaterade till fyrverkerier.

Det var en del stök och bråk i Sälenfjällen som innebar att polispatrull fick skickas till platsen, men ingen person greps, uppger regionsvakthavande polisbefäl. 

Ett villainbrott har anmälts under natten, i Borlänge. Någon har gått in i en bostad på Ludvikavägen men det är oklart vad som stulits. 

Under nyårsnatten har det också skett ett par trafikolyckor. Strax efter midnatt voltade två personer ner i diket med sin bil på väg 270 vid Garpenberg. En av dem fick föras i ambulans till sjukhus.

Kvart i fyra på morgonen körde en personbil i diket på E45:an mellan Mora och Orsa. Flera personer färdades i bilen. Enligt SOS alarm behövde ingen hämtas i ambulans men de tog sig själva till akuten. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".