Någon bryter upp en dörr med en kofot.
Misstänkt bostadsinbrott i Leksand i morse. (OBS! Bilden är inte tagen vid det drabbade huset.) Foto: Henrik Montgomery / TT

Misstänkt inbrottstjuv somnade i trädgård

En 19-årig man har gripits, misstänkt för grov stöld i Leksand. Villaägaren som haft inbrott upptäckte mannen i trädgården – där han låg och sov.

Anmälaren har berättat för polisen att han i morse hörde hur det brakade till i köket, och när han gick ut dit såg han att två fönster var uppbrutna. Polisen hade dock inte möjlighet att skicka en patrull direkt. 

Några timmar senare ringde husägaren igen och sa att han upptäckt en man som låg och sov utanför huset, i trädgården. Polisen åkte dit och grep mannen, en 19-åring, som nu misstänks för grov stöld.

Stölden räknas som grov i och med att det handlar om inbrott i en bostad – i stöldgods handlade det om att pengar tagits ur en handväska, säger polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".