En person går in salen där rättegången hålls idag
Idag var den första av rättegångens totalt fyra dagar. Foto: Christine Odén

Hotades med laddad pistol - svarade med 28 knivhugg

P4 Dalarnas reporter: En av männen har ett knivblad kvar i huvudet.
2:50 min

I dag börjar en rättegång i Falu tingsrätt mot två män, en 25-åring och en 32-åring, som åtalas för allvarliga brott mot varandra efter en händelse i somras i Avesta.

32-åringen har, enligt stämningsansökan, riktat en laddad pistol mot 25-åringens huvud – varpå 25-åringen svarat med att sticka, hugga och skära 32-åringen med två olika knivar.

32-åringen har fått 28 sårskador på huvud, överkropp, armar, händer och i munnen. Hans lungor punkterades och en del av ett knivblad sitter fortfarande kvar i hans skallben.

Våldet var livshotande, konstaterar åklagaren, som nu åtalar 25-åringen nu för försök till dråp medan 32-åringen åtalas för grovt olaga hot och grovt vapenbrott.

I det här fallet finns förutom teknisk bevisning också samtal till SOS Alarm där 25-åringen ska ha berättat om vad som hänt i hans lägenhet den där dagen i juli.

Rättegången pågår fyra dagar med sista dagen nästa måndag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".