Lämnar hedemorapartiet i protest

Två av namnen på det nybildade Hedemorapartiets lista stryks nu. Agne och Thérèse Arvidsson har beslutat sig att lämna partiet efter att de blivit felaktigt utpekade som medlemmar i Livets Ord.
I början av april presenterade det nybildade Hedemorapartiet sitt valprogram. Det handlade bland annat om satsningar på bättre kommunikationer till och från Hedemora, vårdnadsbidrag till föräldrar som vill vara hemma längre med sina barn och källsortering i alla hushåll, offentliga byggnader och företag. En kort tid därefter var även partiets lista till höstens kommunalval klart. Men nu hoppar två av kandidaterna av. Agne och Thérèse Arvidsson, som stod på fjärde respektive tolfte plats på listan, har beslutat sig för att lämna Hedemorapartiet med omedelbar verkan sedan de blivit uppringda av Lillemor Gunnarsson. - Då man får ett telefonsamtal från ledningen av parti om att det fanns intressen på annat håll som sa att vi inte skulle vara riktigt rumsrena så förstod vi att vi måste respektera ett sådant önskemål , säger Agne Arvidsson. Enligt paret sa partiets grundare Lillemor Gunnarsson att partiet inte vill förknippas med Livets Ord. - Det var ju lite märkligt för vi är ju inte med i Livets ord utan vi är med i Svenska kyrkan och en ekumensik kyrka här i Hedemora. Dessutom är det ju religionsfrihet i det här landet, säger Agne Arvidsson. Lillemor Gunnarsson vill inte kommentera uppgifterna. - Vi hade styrelsemöte igår och då beslutade vi att vi inte skulle kommentera det här, säger Lillemor Gunnarsson till Radio Dalarna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".