Dalarna Mot Rasism planerar stor motdemonstration mot nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen på 1 maj i Falun. Bilden är tagen vid en tidigare manifestation. Foto: Jennie-Lie Kjörnsberg/Sveriges Radio Dalarna
Dalarna Mot Rasism planerar stor motdemonstration mot nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen på 1 maj i Falun. Bilden är tagen vid en tidigare manifestation. Foto: Foto: Jennie-Lie Kjörnsberg/Sveriges Radio Dalarna

Så vill Dalarna Mot Rasism bemöta nazisterna 1 maj i Falun

1:46 min

Nazisternas eventuella närvaro i Falun på 1 maj kommer mötas av en stor motdemonstration. Det hoppas Dalarna Mot Rasism, som planerar att stå upp för gemenskap och kärlek med artistframträdanden och antirasistiska tal.

– Vi hoppas på en stor uppslutning. Vi tänker sprida gemenskap och solidaritet med en glad stämning, säger Angelica Andersson från Dalarna Mot Rasism.

Artister och talare har redan kontaktats, och planerna på en eventuell motdemonstration i Falun är långt gångna.

– Nazisterna har ju en tendens att överskatta storleken på sina demonstrationer, vilket gör att det brukar ta lång tid att få tillstånd, men vi fortskrider vår planering och rättar oss efter tillståndet när det kommer, säger Angelica Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".