Nytt utskott i Mora

Igår beslutade kommunstyrelsen i Mora att utse vice kommunalrådet Bernt Martinsson (kd) till ordförande i det nya social utskott som inrättats under kommunstyrelsen.
Kommunalrådet Gunnel Söderberg (m) och oppositonspolitikern Bernt Persson (s) blir första respektive andra vice ordförande. Tillsammans utgör de tre det utskott som ersätter den tidigare socialnämnden som kommunfullmäktige beslutade att avsätta för drygt en månad sen. Det nya utskottet kommer att ha samma beslutanderätt som en nämnd har och får i fortsättningen alltså ta hand om de ärenden som socialnämnden tidigare haft. Förhoppningen är att man ska få bukt med bland annat det ekonomiska underskott som socialnämnden dagits med. Bernt Persson (s) satt tidigare som vice ordförande i socialnämnden, Gunnel Söderberg och Bernt Martinsson har inte ansvarat för likande frågor tidigare men tror att det ska gå bra: - Vi kommer att ta hjälp av tjänstemännen och har försökt läsa in oss på dessa frågor så jag att jag kommer att kunna göra ett bra jobb, säger Bernt Martinsson. Hur länge Mora kommer ha en utskott underställt kommunstyrelsen istället för en socialnämnd är oklart men chanserna att man tillsätter en ny nämnd efter valet är ganska stora: - Det här är en provisorisk lösning. Kommunstyrelsen avgår den sista oktober och i och med det avgår ju även utskottet, säger Bernt Martinsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".