Kyrkskolan och en tjej som sitter i ett fönster
1 av 4
Vi bytte skola för att slippa mobbningen. Så skriver en av P4 Dalarnas Facebookföljare på vår Facebooksida.
Kyrkskolan, Ludvika.
2 av 4
Agneta-Carlsson Byström som är rektor för årskurs sju till nio på Kyrkskolan poängterar att det rör sig om just anmälningar och säger att skolan hittills inte fått någon kritik från Skolinspektionen för de anmälningar som utretts. Foto: Matilda Eriksson Rehnberg, Sverigesradio.
Kyrkskolan, Ludvika.
3 av 4
Anmälningarna handlar om allt från elever som utsatts för hot, mobbing och bråk till krångel med skolskjutsar och en allmän oro på skolan. Foto: Matilda Eriksson Rehnberg, Sverigesradio.
Kyrkskolan, Ludvika.
4 av 4
Kyrkskolan i Ludvika är den skola i länet som anmäldes flest gånger till Skolinspektionen förra året. Foto: Matilda Eriksson Rehnberg, Sverigesradio.

Anmälningar om hot och mobbning på Ludvikaskola

4:30 min

Kyrkskolan i Ludvika är den skola i länet som anmäldes flest gånger till Skolinspektionen förra året. Anmälningarna handlar bland annat om hot och mobbning.

Anmälningarna handlar om allt från elever som utsatts för hot, mobbning och bråk till krångel med skolskjutsar och en allmän oro på skolan. Sara Pernolf är en av rektorerna på Kyrkskolan.

– Jag tycker att det är bra att föräldrar kan anmäla, säger hon.

Agneta-Carlsson Byström som är rektor för årskurs sju till nio på Kyrkskolan poängterar att det rör sig om just anmälningar och säger att skolan hittills inte fått någon kritik från Skolinspektionen för de anmälningar som utretts.

Så här skriver en person i en anmälan:

På Kyrkskolans högstadium i Ludvika pågår det mobbning i form av glåpord, kränkningar och fula ord som skrivs på elevers skåp. Det började med att politikerna stängde Parkskolans högstadium i Grängesberg så att eleverna fick börja på Kyrk. Där har "park" eleverna blivit mobbade från första stund av vissa "kyrk" elever.

Sagt på vår sida på Facebook om mobbningen på Kyrkskolan:

Jag har en dotter i 8klass på Kyrkskolan . Man blir förbannad när man hör allt som händer där.. sen att skolan själv mörkar saker och det har hänt flera gånger.

Vi fick ingen hjälp från skolan. Vi bytte skola för att slippa mobbningen.

Min dotter går i 4an och det är nåt varje dag. Är det inte glåpord, knuffar, skrik, bråk så är de nåt annat. Fattar inte varför allt ska mörkas ner.. nåt måste göras snart!!! Innan nåt barn far riktigt illa!!!!!

Ja, jag och min dotter som blev så alvarligt mobbad att jag blev tvungen att ta henne ur skolan för hennes säkerhets skull väntar fortfarande efter 4 år på det lovade samtalet med just Sara!

Dalaskolorna med flest anmälningar 2016:

  1. Kyrkskolan Ludvika: 15 anmälningar
  2. Vika skola Mora: 9 anmälningar
  3. Morkarlbyhöjdens skola Mora: 7 anmälningar
  4. Åvestadalsskolan Avesta: 5 anmälningar
  5. Rättviksskolan Rättvik: 5 anmälningar

* Källa: siris.skolverket.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista