Fortsatt bevakning kring fordon med gasflaskor

1:47 min

En brand utbröt på måndagen i ett fordon som innehöll gasflaskor. Räddningstjänsten fick därför spärra av en del av området under delar av måndagen.

Ett fordon som innehöll gasflaskor brann på måndagen på en parkering vid djursjukhuset i Samuelsdal i Falun.

Enligt räddningstjänsten kunde man inte göra så mycket i början förutom att spärra av området, eftersom man inte kunde närma sig den rykande skåpbilen i fall den skulle explodera.

Man spärrade av ett område runt E16 och lyckades stänga in fordonet med hjälp av containrar för att minimera riskerna, och därmed kunde trafiken släppas på igen och arbetet i de intilliggande byggnaderna kunde återupptas. Djursjukhuset Anicura kunde däremot inte ta emot besökare som vanligt på måndagen.

– Djursjukhuset har inte haft den vanliga mottagningen öppen i dag. Men man har löst det med att ha en mottagning öppen för akut sjuka djur under dagen och kvällen, säger Mats Hedlund, räddningschef i beredskap.

Platsen står fortfarande under bevakning och ett litet område på runt 50 meter är avspärrat runtomkring.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista