Ny ishall behövs i Mora om laget vinner plats i SHL

1:21 min

Om det blir Mora som vinner kvalkampen mot Leksand och tar plats i ishockeyns högsta serie, SHL, kommer betydligt högre krav att ställas på ortens ishall.

De krav på arenan som ställs i ishockeyns högsta serie är högre än kraven i hockeyallsvenskan. Det kan krävas upprustning för stora summor, pengar som Mora IK inte har i dag.

Men klubbdirektören är inte orolig för att Mora inte skulle få stanna i SHL även om klubben inte hinner rusta upp hallen. 

– Jag har svårt att tro att man skulle kasta ut ett lag. Men hallen är 50 år gammal och mycket sliten. Det behövs definitivt en ny ishall, säger Peter Hermodsson, klubbdirektör i Mora IK.

Anders Larsson, ordförande i Svenska Ishockeyförbundet. säger att arenakraven i SHL ställs bland annat med tanke på säkerheten.

– Med dagens regler finns egentligen ingen möjlighet att få dispens, men vi har en särskild grupp som tittar på arenorna och ser vilka brister som finns och hur man kan åtgärda dem. Då är det otroligt viktigt att det finns en handlingsplan från föreningen som är under luppen, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista