Dalaåkare starkt kritisk till skidlandslagets tränare

2:40 min

Längdskidåkaren Maria Rydqvist riktar kritik till den svenske tränaren för damlandslaget: Ole Morten Iversen. Jag tycker att det här är ett väldigt oprofessionellt ledarskap, säger hon.

Under lördagen skrev längdskidåkaren Maria Rydqvist ett blogginlägg om sitt missnöje med den norske tränaren Ole Morten Iversen.

– Jag upplevde att jag blev ifrågasatt direkt när jag kom in för hur jag valde att vara vid sidan av träningen, säger Maria Rydqvist till Radiosporten. 

– När jag försökte förklara varför jag gjorde som jag gjorde, så fick jag höra att om det inte passade mig så behövde jag inte vara kvar i laget. 

Tycker du att Iversen är lämplig som damtränare i svenska landslaget?

– Nej, jag tycker att det här är ett väldigt oprofessionellt ledarskap. 

Enligt Maria Rydqvist har förbundskaptenen Rikard Grip valt att ta ställning för O-M Iversen i den här frågan.  

– Det finns någon situation där Maria har haft en annan åsikt. Vi värnar om ett lag med åtta till tio individer, och där gäller någonstans att hitta en linje att förhålla sig till, svarar Rikard Grip. 

Landslagstränaren Ole Morten Iversen själv kommenterar kritiken så här:

– Jag har ingen kommentar, det är det jag har att säga. Det som betyder något är vad de som jobbar med mig säger inte vad media säger, tillägger norrmanen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista