Ann-Cathrin Brovall, kommunikatör på Tunabyggen. Maria Mårds, byggprojektledare på Tunabyggen, båda poserar framför den parkeringsplats som ska göras om.
1 av 2
Från vänster: Ann-Cathrin Brovall, kommunikatör på Tunabyggen och Maria Mårds, byggprojektledare på Tunabyggen. Bakom dem ligger parkeringsplatsen som ska göras om. Foto: Simon Gudmundsson
En planlösning över hur en parkering i Tjärna Ängar kan tänkas se ut.
2 av 2
Så här vill Tunabyggen att parkeringen ska se ut i framtiden.

Parkering ska bli vardagsrum på Tjärna Ängar

2:19 min

Skateboardramp, parkouranläggning och pergola. Det är saker som Tunabyggen vill bygga på en parkeringsplats på Tjärna Ängar.

Under våren samlar Tunabyggen in åsikter från Tjärna Ängar-borna om byggplanerna för parkeringen mellan studentboendet Locus och seniorboendet där. Förhoppningen är att kunna skapa en samlingsplats för folk i alla åldrar.

– Tanken är att vi bygger ett aktivitetstorg här, som vi valt att kalla Ett vardagsrum för alla. Vi vill att det ska vara en plats där de som bor här träffas och umgås, säger Ann-Cathrin Brovall, kommunikatör på Tunabyggen. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".