Bild tagen på natten, man ser att det ryker från ett hus men inga öppna lågor, i förgrunden syns en person i brandmanskläder och pratar i telefon.
Brandkåren stannade kvar på brandplatsen i fyra timmar. Foto: Niklas Hagman

Misstänkt mordbrand i Krylbo i natt

I natt har cirka 35 personer i Krylbo fått sova i en gymnastiksal istället för hemma då det flerfamiljshus de bodde i började brinna strax före midnatt. Mitt på lördagen har ännu inte fått återvända till sina lägenheter.

Polisen tror att någon anlagt branden genom att kasta in brännbart material genom ett fönster till en av de kontorslokaler på husets bottenvåning och tända på. 

Brandkåren kunde släcka branden innan den spred sig utanför kontorsrummet, men hela huset fick evakueras. Polisen rubricerar händelsen som mordbrand men ingen människa kom till skada.

Huset är fortfarande vid 11.30-tiden på lördagen avspärrat i väntan på att polisen ska göra en teknisk undersökning av brandplatsen. Förhoppningen är att de boende ska kunna återvända till sina hem kommande natt – men polisen vågar inte lova det eftersom det är svårt att få tag i tekniker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".