Efter björnlös vaknatt ändras rutinerna

Inga björnar kom när viltvårdare vakade i Övertänger i natt. Nu får de boende ringa polisen istället, så skickas jägare ut för att skrämma bort björnarna. Dessutom ska kommunen ställa ut en stor sopcontainer som byborna kan använda.
I natt skulle viltvårdare försöka skrämma bort dom närgågna björnar som en längre tid rört sig i och omkring byn Övertänger utanför Falun. Men några björnar kom aldrig till byn i natt. Och i framtiden ska inte jägare vaka för att kunna skrämma björnar som kanske dyker upp. Istället ska de boende i Övertänger ringa polisen när björnarna kommer, och då skickas jägarna ut. Dessutom ska kommunen ställa ut en stor sopcontainer som det är svårare för björnarna att komma åt. Det var i går som den så kallade björnakuten beslutade att dom närgågna björnarna skulle få forstätta leva, men skrämmas bort med hjälp av knallpulver, plastkulor och hundar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".