Det brinner i en skog i Orsa. En brandman försöker släcka elden.
1 av 2
Räddningstjänsten ringade in några hektar mark som var i farozonen. De kraftiga vindarna ökade risken för att branden skulle spridas. Foto: Johan Szymanski
En lång brandslang ligger på marken i en skog i Orsa.
2 av 2
Räddningstjänsten tvingades dra nära 800 meter slang för att komma åt att släcka skogsbranden inne i skogen nära byn, Mickelvål i Orsa. Foto: Stefan Ubbesen

Svåra bränder i Orsa - hör räddningschefen om hektiska dygnet

1:04 min

Ett träd som fallit över en elledning i Åberga i Orsa orsakade på lördagseftermiddagen en skogsbrand. Tidigare samma dag brann en gård i närheten ned till grunden.

En gård med flera hus totalförstördes i en kraftig brand i Åberga. Senare började det brinna i skogen i närheten av gården.  

– När vi stod och bevakade den första branden fick vi se en rökpelare över skogen. Det var ett träd som har ramlat över en elledning och orsakat den branden. Brandmännen har jobbat hårt, säger Johan Szymanski, räddningschef i Mora och Orsa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".