Maria Rydqvist
Maria Rydqvist från Älvdalen petas från landslaget. Enligt henne själv så handlar det om att hennes resultat under året inte har varit tillräckliga. Foto: Maja Suslin/TT.

Maria Rydqvist petas från landslaget

2:05 min

I vintras riktade Maria Rydqvist från Älvdalen svidande kritik mot landslagstränaren Ole-Morten Iversen. Nu petas hon helt från landslaget.

I vintras skrev längdskidåkaren Maria Rydqvist ett blogginlägg om sitt missnöje med den norske tränaren Ole Morten Iversen, att tränaren givit en rad tillrättavisningar.

– Det var lite mer uppstyrda regler om hur vi skulle vara och agera i laget för att stärka lagsammanhållningen. Jag upplevde att jag blev ifrågasatt direkt när jag kom in för hur jag valde att vara vid sidan av träningen, sade hon därefter till Radiosporten.

Men den kommande säsongen slipper Rydqvist träna under norrmannen. Hon har nämligen petats från landslaget, såväl träningsgrupp 1 och 2.

– Det är inte överraskande för mig, säger Rydqvist, och hon tror inte att det är kritiken mot tränaren som ligger bakom.

– Jag tror inte att det har med landslagstruppen att göra, men det har påverkat mig under året och påverkat mina resultat.

Här kan du läsa mer om landslagstruppen för 2017/2018.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".