Brandbil under utryckning - med rörelseoskärpa.
Foto: Pontus Lundahl/TT

Flera byggnader nedbrunna i Insjön

2:04 min

Två boningshus och en lada totalförstördes i går i en kraftig brand vid skolan på Skolvägen i Insjön. I dag spärrar polisen av platsen för att senare undersöka varför det började brinna.

Larmet kom strax före klockan fyra. Räddningstjänst från fyra olika orter är på plats och arbetar just nu för fullt med att försöka begränsa branden från att sprida sig. 

– Tre byggnader är övertända, säger vakthavande befäl vid Leksands brandkår till P4 Dalarna. 

Branden spred sig dessutom till gräs i närheten i den kraftiga vinden, men vid 17-tiden hade brandmännen fått kontroll på branden. Dock fick de stanna kvar under natten för eftersläckning och bevakning.

Ingen människa kom till skada, men byggnaderna är totalförstörda.

Det är ännu oklart varför det började brinna, och polisen har enligt rutin startat en förundersökning om mordbrand. Under lördagen ska polisen spärra av platsen men räknar inte med att kunna göra en teknisk undersökning av brandplatsen förrän i början av nästa vecka, på grund av hettan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".