Stockholm.
Hammarbybacken i Stockholm. Foto: Pontus Lundahl/TT

Trots nej - samtalen fortsätter om OS 2026

Dörren verkar inte vara helt stängd för ett OS i Stockholm 2026. Trots att Stockholms stads politiker sa nej till en OS-ansökan tidigare i veckan fortsatte förhandlingarna i går.

Under fredagen har SOK haft möte med företrädare för allianspartierna och Socialdemokraterna i Stockholm. Dialogen kommer fortsätta under nästa vecka.

– Vår bild är att det finns möjligheter att den demokratiska processen fortsätter, säger SOK:s ordförande Hans Vestberg.

När Stockholms stad i onsdags sa nej till en OS-ansökan var en av huvudorsakerna att det saknades information från Internationella Olympiska Kommittén (IOK), bland annat om hur stort ekonomiskt stöd OS-värden ska få. Nu meddelar SOK att IOK under nästa vecka ska ge kompletterande information till Stockholms stad. 

Ansökan om att få arrangera OS 2026 ska lämnas in senast sommaren 2018. Internationella Olympiska Kommittén (IOK) utser värdstad i september 2019.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".