Fotboll. Foto: Alberto Ramella.
Fotboll. Foto: Alberto Ramella.

Seger för Kvarnsveden mot Djurgården

1:36 min

Kvarnsveden har tagit sin första seger i Damallsvenskan den här säsongen. Vinst mot Djurgården med 2-1, detta efter en händelserik match.

Det blev en tuff första halvlek för Kvarnsveden, med en utvisning för hands (Johanna Axfeldt) och mål på den efterföljande straffen.

Den situationen kom efter drygt 20 minuters spel, men före det hade Tabitha Chawinga och Kvarnsveden haft möjligheter till ett ledningsmål.

En bit in i den andra halvleken kvitterade dock Chawinga, och med en spelare mindre krigade KIK vidare för poäng. Efter chanser åt båda håll var det Kvarnsveden och Chawinga som tog chansen att avgöra.

Två minuter in på den sex minuter långa stopptiden höll sig den vindsnabba malawiska forwarden framme och prickade in sitt andra mål i matchen.

Med segern tar sig Kvarnsveden upp en bit på den undre tabellhalvan, som dock är mycket jämn när det gäller platserna 6-12.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".