Hannes Willner och en bild på skorstenar som släpper ut föroreningar
Hur ska vi få länder att sänka sina utsläpp och hur ska vi finansiera det här. Det är de stora frågorna just nu, säger Hannes Willner från PUSH Sverige.

Stora frågan på klimatförhandlingar: Få länder att sänka sina utsläpp

3:00 min

Hannes Willner från Stora Skedvi är en av medlemmarna i PUSH Sverige, som varit på plats under klimatförhandlingar i Bonn. Och den stora frågan har varit: Hur ska man få länder att sänka sina utsläpp.

2015 höll FN en stor klimatkonferens, där många stora världsledare var på plats. Och just nu pågår mellanförhandlingar i Bonn i Tyskland, där man diskuterar just klimatfrågan.

Och på plats finns nätverket PUSH Sverige, ett nätverk som vill sprida information och sätta press på beslutsfattare i klimatfrågor och skapa debatt.

Hannes Willner från Stora Skedvi är aktiv i PUSH Sverige, och han har varit med i delegationen som varit på plats i Bonn. Och han säger så här om vad den stora frågan i Bonn har varit:

– Hur ska vi få länder att sänka sina utsläpp och hur ska vi finansiera det här.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".