En björn och en bild på en ambulans på plats i Orsa
1 av 4
Det var i förmiddags som en björn attackerade en djurskötare. Trots livsuppehållande åtgärder på plats så gick den 19-årige mannens liv inte att rädda. Foto: Claudio Bresciani och Ulf Palm/TT.
Polisen har spärrat av området där mannen attackerades.
2 av 4
Polisen har spärrat av området där mannen attackerades. Foto: Lisa Linder Lindberg.
En lapp där det står att parken är stängt
3 av 4
Parken stängdes efter händelsen idag. Foto: Lisa Linder Lindberg.
Räddningsbilar på plats i Orsa
4 av 4
Rovdjursparken utreder nu hur det kunde komma sig att björnen kommit in i hägnet, och en polisanmälan om arbetsmiljöbrott och vållande till annans död har upprättas. Foto: Lisa Linder Lindberg.
Björnattacken i Orsa Rovdjurspark

Djurskötare avled efter björnattack

2:09 min

Den 18-årige djurskötare som i förmiddags attackerades av en björn på Orsa Rovdjurspark, har avlidit.

– 10:27 fick vi samtal från SOS om en arbetsplatsolycka där en anställd vid parken blev attackerad av en björn som grävt sig in, tror vi, i hägnet, säger polisens presstalesman Stefan Dangardt.

Mannen avled senare under dagen av sina skador.

Attacken ska ha skett under en särskild aktivitet för gästerna, där man får följa med in i ett särskilt hägn och vara med vid djurskötsel. 

-- Vi vet inte hur det kunde ske, vi tittar på frågan, men något har gått snett, säger Anders Blomquist, vd för Grönklittsgruppen.

Rovdjursparken utreder nu hur det kunde komma sig att björnen kommit in i hägnet, och en polisanmälan om arbetsmiljöbrott genom vållande till annans död har upprättas.

Relaterat

Mer om Björnattacken i Orsa Rovdjurspark

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".