En busschaufför och Dalhalla
Foto: Maja Suslin/TT

Busschaufförer rasar mot Dalhalla

2:42 min

Flera busschaufförer rasar nu mot Dalhalla efter att de i somras först inte fick gå in på arenan för att köpa mat och dryck, utan förvisades att vänta flera timmar på resenärerna på parkeringen.

Vid en konsert tidigare i somras fick flera busschaufförer först inte komma in på arenan som vanligt under konserten, utan förvisades till parkeringsplatsen där det inte finns möjlighet att köpa mat eller dryck.

Chaufförerna har vänt sig till Dalhalla med kritik och undrar hur det kommer bli framöver men har fortfarande inte fått något svar. Mikael Ineman är en av busschaufförerna som upprörts av det inträffade.

– Den här parkeringen som finns på Dalhalla är en grusplan. Det finns ingenting där. Vi kan ofta behöva vänta i fem-sex timmar på besökarna och måste ha möjlighet till att köpa mat och dryck, säger han.

När Mikael Ineman har mailat med Rättvik event, som står bakom arrangemangen på Dalhalla, har han fått till svar att hans synpunkter har vidarebefodrats till Dalhallas ledning som ska ta ställning till hur det här ska hanteras nästa säsong. Ett svar som han och hans kolleger inte är nöjda med.

Till P4 Dalarna meddelar Dalhalla att ingen där har möjlighet att ställa upp på en intervju om saken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".