Tabitha Chawinga, Kvarnsveden IK, fotboll
Kvarnsvedens Tabitha Chawinga. Foto: Pelle Marklund/Sveriges Radio.

En poäng för Kvarnsveden - är kvar på nedflyttningsplats

2:43 min

Kvarnsveden plockade en poäng i hemmamötet mot Djurgården, 2-2. Men dalalaget hade behövt en seger för att lyfta från nedflyttningsplats.

Matchen bjöd på två mål under den första halvleken, båda tillverkade inom loppet av ett par minuter. Kvarnsvedens Tabitha Chawinga prickade in 1-0, men Djurgården kvitterade omgående.

Sett till spelet under de första 45 minuterna så var det Djurgården som hade flest chanser, men Kvarnsveden den mest omtalade. Chawinga sköt och en spelare i Djurgården räddade på mållinjen.

Men var det hands...? Det tyckte förstås Kvarnsveden. Någon straff blev det dock inte.

När Kvarnsveden kändes ta tag i taktpinnen, och Djurgården fick en spelare utvisad tio minuter in på den andra halvleken, då var det istället Djurgården som tog ledningen med 2-1.

Efter ledningsmålet för gästerna blev det stressat hos Kvarnsveden, men med knappt 20 minuter kvar kom ändå 2-2. Däremot lyckades inte laget skapa tillräckligt bra lägen för ett segermål.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".