Stiko Per Larsson vinnare av P4 Nästa
Stiko Per Larsson vinnare av P4 Nästa 2017.
P4 Nästa 2017

Stiko Per Larsson vann P4 Nästa 2017

3:20 min

Stiko Per Larsson från Leksand vann årets upplaga av P4 Nästa med sin låt Kumpaner (Vi är som). Jag är glad och tacksam för priset, säger Stiko Per Larsson.

– Jag är väldigt glad och tacksam för det här priset och alla som röstat och hejat på mig. Jag känner all respekt för de andra finalisterna och jag hoppas att de tycker att jag förtjänar det här när de tittar tillbaka på det om ett år, sade Stiko Per Larsson under den direktsända riksfinalen i Linköping.

Låten Kumpaner fick 55 procent av rösterna och kommer nu att bli utmanare på Svensktoppen den 8 oktober, men låten vann också tävlingens bonuserbjudande om medverkan i Melodifestivalen nästa år.

Motiveringen lyder:

Med en stor dos charm, stabil närvaro på både scenen och i sitt artistiska uttryck har juryn beslutat att erbjuda Stiko Per Larsson en plats i 2018 års Melodifestival.

Om P4 Nästa

  • P4 Nästa är P4:s rikstäckande musiktävling för nyskriven och nyinspelad musik. Den vänder sig till både nya och etablerade låtskrivare och artister från hela Sverige. I tävlingen är den inspelade låten central men tävlingsbidrag ska också kunna framföras live med den artist eller grupp som medverkar på inspelningen.
  • P4 Nästas lokala finaler sker via P4:s 25 lokala kanaler inför publik under våren och sommaren. I samband med den lokala finalen avgör publiken tillsammans med jurygrupper, genom röstning och sammanvägda poäng, vilka bidrag som blir lokala vinnare.
  • I början av augusti väljer en jury ut åtta av de 25 lokala vinnarna som slutliga tävlande i riksfinalen. Finalisterna tävlar och uppträder live i direktsändning i P4 under riksfinalen där en slutlig vinnare utses. Den låt som vinner P4 Nästa spelas också regelbundet i P4 och får en tid efter finalen en utmanarchans i Svensktoppen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista