En kvinna som står på gatan och en person som tigger.
1 av 2
Gruppen kommer jobba mot brott som koppleri, sexköp och människohandel för sexuella ändamål, arbetskraftsändamål och personer som tvingats tigga. Foto: Yvonne Åsell, Fredrik Sandberg/TT.
Anna Lagerdahl, chef för Polisregion Bergslagens enhet som jobbar mot människohandel och internet relaterade sexualbrott mot barn
2 av 2
Jag brinner för att hjälpa de här utsatta människorna, säger gruppchefen Anna Lagerdahl Foto: Annika Ström/ Sveriges radio.

Dalapolisen ska bli bättre på att bekämpa människohandel

1:21 min

Polisen ska bli bättre på att bekämpa människohandel. Den första traffickinggruppen utanför storstäderna har startats här i polisregion Bergslagen, och tre av utredarna finns i Falun.

– De är svåra att upptäcka för det är ingen som kommer in och anmäler dem utan vi måste bli bättre på att upptäcka dem, säger Anna Lagerdahl, som är chef för nysatsningen.

Tio personer har börjat arbeta i den nya traffickinggruppen, och de sitter i Falun, Karlstad och Örebro.

Gruppen kommer jobba mot brott som koppleri, sexköp och människohandel för sexuella ändamål, arbetskraftsändamål och personer som tvingats tigga. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".